VEGĀNISKAIS TOMĀTU UN TURKU ZIRŅU SAUTĒJUMS
Vegānisks, viegls un sildošs turku zirņu-tomātu sautējums. Piemērots ikkatram, kas novērtē augu pasaules daudzveidību un garšas.
Tev vajadzēs:
- 2 iepakojumi Spilva Tomāti gabaliņos savā sulā
- 3 ēd.k. eļļas
- 2 sarkanie sīpolie
- 1 mazs cukini
- 1 sarkanā paprika
- 1 dzeltenā paprika
- 3 lauru lapas
- 10 zaļās olīvas
- 2 daiviņas ķiploku
- 400g konservētu turku zirņu
- 1 ēd.k. balzametiķa
Pagatavošana:
- Pannā sakarsē eļļu un apcep sagrieztus sīpolus, cukini, papriku. Pievieno lauru lapas un turpina cept;
- Apceptajiem dārzeņiem pievieno olīvas, sakapātus ķiplokus un turku zirņus, ļauj visam vēl apcepties uz vidējas uguns;
- Visbeidzot pievieno balzametiķi un Spilva konservētos tomātu gabaliņus, sautējumu mazliet pavāra un pasniedz ar kuskusu vai citām piedevām pēc izvēles.