SILDOŠAIS DĀRZEŅU KARIJS: Katrīna Mame

 

Blogere Katrīne Mame piedāvā: pavisam vienkārša recepte visiem karija mīļiem un tiem, kas kariju vēl tikai atklās!

5 porcijām vajadzēs:

• 1 sīpols
• 3 ķiploka daiviņas
• eļļa cepšanai
• 1 mazs ziedkāposts
• 400 g mazo kartupelīšu
• sarkanā paprika
1 tējk. Latplanta koriandra
• 1/2 tējk. Latplanta ingvera
• 6 tomāti
• 2 mazas saujas izmērcētu Indijas riekstu (vai aizstāj ar kokosriekstu pienu)
1 ēdamkarote Latplanta karija
• 1/4 citrona sulas
• sāls & pipari pēc garšas
• pasniegšanai — rīsi, svaigs koriandrs, bezpiedevu jogurts

Pagatavošana:

1. Sīpolu sagriez plānās šķēlēs virtuves kombainā (vai ar nazi), ķiploku smalki sakapā un liec cepties kopā ar sīpolu pannā ~7 min.
2. Tikmēr ziedkāpostu sadali mazās ziedkopās, kartupeļus un papriku sagriez plānās šķēlēs kombainā vai ar nazi. Liec pannā pie sīpoliem un cep, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt (~12 min).
3. Piestā vai kafijas dzirnavās samal koriandra sēklas.
4. Virtuves kombainā vai blenderī sablendē tomātus.
5. Pannā pie dārzeņiem pievieno koriandru un ingveru, samaisi un pacep vēl 3 min.
6. Tad pievieno blendētos tomātus un uz vidējas uguns sautē visu, līdz dārzeņi mīksti un šķidruma palicis mazāk (vari pieliet mazliet ūdens, ja šķidrums par ātru iztvaiko).
7. Virtuves kombainā vai blenderī sablendē mērcētos Indijas riekstus ar mazliet ūdens, līdz izveidojas krēms.
8. Pannā iemaisi riekstu krēmu, kariju, sāli, piparus un citrona sulu. Uz nelielas uguns ļauj visam pasautēties, līdz karijs kļuvis krēmīgs.
9. Pasniedz ar rīsiem, svaigu koriandru un jogurtu.

 

 

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.