ĶIRBJA SAUTĒJUMS AR PUPIŅĀM MEKSIKĀŅU GAUMĒ: Lindas Virtuve

Recepte ļoti sātīgam un aromātiskam sautējumam, ko Dienvidamerikā pazīst ar nosaukumu “chili con carne”. 

Klasiskajām sastāvdaļām – liellopa gaļai, tomātu mērce un pupiņām – klāt liekam ķirbi. Tas padarīs šo sautējumu uzturvērtības ziņā bagātāku un garšas ziņā – interesantāku. 

Receptes autore: Lindas Virtuve

SASTĀVDAĻAS:

PAGATAVOŠANA:

  1. Uzkarsētā eļļā lielā katlā cep sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgs. 
  2. Uz pannas uzkarsētā eļļā apcep gaļu kopā ar kanēli un drupinātiem ķiplokiem, lielākos gaļas gabalus saspaidot ar koka lāpstiņu. 
  3. Pievieno šķipsnu sāls. Pannas saturu pievieno katla saturam. 
  4. Katlam pievieno ķirbja gabalus, tomātu mērci, pupiņas un vienu glāzi ūdens. Samaisa. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni (konsistencei jābūt kā ļoti biezai zupai vai vidēji šķidram sautējumam – daļa ūdens iztvaikos sautēšanas procesā). Pievieno sāli pēc garšas. 
  5. Katla saturu sautē, ik pa laikam apmainot, vidēji 20-30 minūtes vai līdz ķirbja gabaliņi ir kļuvuši mīksti, bet nav izjukuši. Pievieno pupiņas, samaisa un vēlreiz visu uzkarsē.
  6. Pasniedz ar vārītiem rīsiem un zaļumiem. 

 

 

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.