ĪSTĀKIE SIERA BURGERI: Našķoties Zane

 

Našķoties Zane uzskata, ka īsts siera burgers ir ne tas, kura visas sastāvdaļas vienkārši papildina siera šķēle, bet gan kur siers ir galvenajā lomā un šis, lūk, tāds absolūti ir.

Lai pagatavotu 3 siera burgerus nepieciešams:

 

3 SIERA ŠĶĒLĒM:

  • 400 g mocarellas siera ( tā, kas sauss un sverams, bet, ja tāds neatrodas, tad derēs ierastie Krievijas/Holandes arī)
  • 40 g kviešu miltu
  • 3 olas
  • šķipsniņa sāls
  • eļļa

RĪVMAIZEI:

  • 150 g rīvmaizes
  • 1 tējk. "Latplanta"drupinātu ķiploku
  • 1/2 tējk. "Latplanta" kaltēta oregano
  • 1 1/2 tējk. "Latplanta" pētersīļu
  • 1/4 tējk. "Latplanta" drupinātu melno piparu
  • 1/2 tējk. sāls

KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM NEPIECIEŠAMS:

  • 4 sarkanie sīpoli
  • 3 ēd.k. eļļas
  • 1/2 tējk. cukura
  • šķipsniņa sāls

+ 100 g majonēzes + tējkarote sriračas mērces

+  burgermaizītes un sviests to apziešanai

+ salātlapas

+  tomāti

+ gurķi

 

PAGATAVOŠANA:

  1. Sāk ar siera pagatavošanas daļu - to sagriež 1 cm biezās ripiņās, katru apviļā miltos, tad liek ar sāli sakultās olās, tad apviļā rīvmaizē, kas sajaukta ar sāli, ķiplokiem, pētersīļiem, oregano un pipariem, tad atkal tās liek olā, tad atpakaļ rīvmaizē.
  2. Sieru liek saldētavā un atdzesē 2h.
  3. Pagatavo karamelizētus sīpolus - pannā sakarsētā eļļā ber ripiņās sagrieztus sī Ik pa brīdim apmaisot, sīpolus karsē uz vidēji zemas uguns 20 min, tad pievieno sāli un cukuru un gatavošanu turpina vēl 10 min.
  4. Siera šķēles apsmērē ar eļļu, liek līdz 200°C sakarsētā aerogrilā un gatavo 10 min.
  5. Maizītes apziež ar sviestu un apbrūnina sakarsētā pannā.
  6. Sakārto burgerus - maizīti apziež ar majonēzi, kas sajaukta ar sriračas mērci, virs tās liek salātlapas, tad tomātu šķēles, gurķus, sīpolus, 2 siera šķēles un maizīti, kas apziesta ar majonēzes maisījumu.

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.