ŠOKOLĀDES SALDĒJUMS

Garšās bagātīgs un pilnīgs šokolādes saldējums, ko kaut reizi katram ieteiktu pagatavot mājās. Nedaudz pacietības, nedaudz mīlestības, padaudz saldā krējuma un saldējums būs gatavs.
 
Lai pagatavotu šokolādes saldējumu, nepieciešams:
  • 450 ml saldā krējuma
  • 450 ml piena (ieteiktu izmantot ar tauku saturu vismaz 3%)
  • 170 g cukura
  • 70 g nesaldināta kakao pulvera
  • 60 g porainās šokolādes "Laima" ar kakao saturu 52%
  • 5 olu dzeltenumi
  • 1 tējk. vaniļas pupiņu pasta
 
Pagatavošana:
  1. Katliņā samaisa kakao, pienu un saldo krējumu, sastāvdaļas uzkarsē, katliņu noņem no plīts un tajā iemaisa un izkausē gabaliņos salauztu šokolādi.
  2. Atsevišķā bļodiņā sakuļ cukuru ar olu dzeltenumiem un vaniļu.
  3. Olu masā, to ar putojamo slotiņu aktīvi maisot, lēnām ielej apmēram 150 ml uzkarsētā piena un saldā krējuma maisījuma, tad, turpinot kult, pievieno vēl 150 ml un tā lēnām turpina, līdz viss katliņa saturs iemaisīts olu dzeltenumos.
  4. Bļodu ar kakao dzērienam līdzīgo maisījumu liek virs katla, kas piepildīts ar ūdeni, un, karsējot ūdeni un masu maisot, to uzsilda, līdz jūtams, ka tā nedaudz sabiezējusi.
  5. Maisījumu lej saldēšanai paredzētā trauciņā, to liek saldētavā un, ik pēc pusotras stundas apmaisot, pilnībā sasaldē.
     

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.