SEZONAS ĀBOLU/KANĒĻA TARTE: Ēdam Skaisti

 

Aromātiska tarte no Ēdam Skaisti - šis gardums gluži vienkārši ir jāpagatavo ikreiz, kad gribas pārsteigt ciemiņus, iepriecināt mīļos vai palutināt sevi gada vēsākajos mēnešos!

Pamatnei Tev vajadzēs:
  • 200g pilngraudu auzu milti;
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu sviests;
  • 1 ēdamkarote riekstu sviests ar riekstu gabaliņiem;
  • 1/2 tējkarotes Latplanta malta kanēļa;
  • Šķipsniņa sāls.
Pildījumam:
Pagatavošana:
1. Izsijā miltus, pievieno šķipsniņu sāls un kanēli. Pievieno mitrās sastāvdaļas. Masu mīca līdz iegūst viendabīgu mīklas bumbu.
2. Tartes veidni iesmērē ar kokosriekstu eļļu un pa virsu uzsijā miltus. Liek mīklas bumbu un kārtīgi izklāj pa veidnes formu.
3. Kad mīkla ieklāta, to sadursta ar dakšiņu, lai neveidojas gaisa burbuļi un lai tā nedeformējas.
4. Bļodā sagriež ābolus, izņem serdītes un sagriez plānās šķēlītes. Pievieno citrona sulu, vaniļas cukuru, kanēli un medu. Visu rūpīgi samaisa un kārto tartes veidne uz ieklātās mīklas.
5. Liek cepties 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 40-50min. Cepšanas laikā augšpusi piesedz ar cepamo papīru, lai tā neapdegtu, bet pirms pašam beigām noņem, lai augšpusē vienmērīgi apbrūninās.
Lai labi garšo!

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.