OGU SIERA KŪKAS GABALIŅI

Krāsaini siera kūkas gabaliņi kā labs pārsteigums mīļajiem svētkos.

Tev vajadzēs:

Ogu pildījumam:

  • 250g saldētas avenes
  • 125g saldētas mellenes
  • 125g saldētas kazenes
  • 65g cukurs
  • 1 ēdamk. ūdens
  • sāls

Krēmsiera pildījumam:

  • 450g krēmsiers
  • 120g + 300g saldais krējums
  • 130g cukurs
  • 2 tējk. želatīns
  • 1 tējk. vaniļas pupiņu pasta
  • ¼ tējk. sāls

Pamatnei:

  • 400g Selga cepumi
  • 3 ēdamk. cukurs
  • 150g izkausēts sviests
  • ¼ tējk. Sāls

Pagatavošana:

  1. Katliņā liek avenes, mellenes, kazenes, cukuru, ūdeni un sāli, vāra, līdz ogas mīkstas.
  2. Pārlej ogas blenderī, sablenderē viendabīgā masā.
  3. Lej atpakaļ katliņā un reducē līdz nedaudz sabiezē, atdzesē.
  4. Liek cepumus blenderī, sasmalcina.
  5. Bļodā sajauc cepumus, cukuru, sviestu un sāli, klāj ar cepampapīru izklātā 20 x 20 cm kūkas veidnē.
  6. Bļodiņā sajauc 120 g saldā krējuma ar želatinu, ļauj uzbriest, izkausē mikroviļņu krāsnī.
  7. Saputo 300 g saldo krējumu ar cukuru, pievieno krēmsieru, vaniļas pastu un sāli, saputo.
  8. Pievieno želatina masu un sajauc.
  9. Lej masu pāri cepumiem, liek pa virsu mērci, ar kociņu veido rakstu, atdzesē vismaz 2 h.
  10. Sagriež un pasniedz.

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.