ĶIMEŅU KĒKSS

Vai atminies bērnības bezrūpību, kad bijām lieliskākie šefpavāri pasaulē? Dienas, kad nebija bail eksperimentēt ar vistrakākajām garšu kombinācijām. Varbūt šis neparastais ķimeņu kēkss atgādinās arī Tev šo sajūtu!

 

Tev būs nepieciešams:

  • 250g sviesta
  • 250g cukura
  • 4 lielas olas
  • 320g miltu
  • Tējkarote cepamā pulvera
  • 80ml piena
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 3 ēdamkarotes ruma vai brendija
  • 30g Latplanta ķimeņu
  • ½ tējkarote Latplanta malto muskatriekstu

 

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C.
  2. Ieeļļo veidni ar sviestu un apkaisa ar miltiem.
  3. Lielā bļodā sakuļ sviestu un cukuru krēmīgā masā. Pa vienai maisījumam pievieno olas, katru reizi visu kārtīgi saputojot.
  4. Ķimenes un citas garšvielas, kā arī cepamo pulveri sajauc ar miltiem un pakāpeniski ieber mīklā. Pievieno brendiju vai rumu un pēc tam pienu.
  5. Mīklu liek veidnē un izlīdzina, lai vienmērīga. Apkaisa kēksa augšdaļu ar brūno cukuru.
  6. Cep 40 - 50 minūtes. Pirms pasniegšanas ļaut atdzist.

 

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.