CHURROS AR ŠOKOLĀDES MĒRCI: Našķoties Zane
Gardums, kas savā būtībā nācis no Spānijas un Portugāles, tagad mērojis ceļu arī pie mums - debešķīgi gardo variāciju par churros piedāvā Našķoties Zane!
Lai pagatavotu churros nepieciešams:
- 220 ml ūdens
- 150 g kviešu miltu
- 100 g sviesta
- 3 olas
- 30 g cukura
- šķipsniņa sāls
- + 700ml eļļas
- + 50g cukura + 1 tējk. kanēļa apviļāšanai
Šokolādes mērcei nepieciešams:
- 200 g "Laima" rūgtās 70% šokolādes
- 200 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
- Pagatavo mīklu-katliņā lej ūdeni, pievieno sviestu, cukuru, sāli, katliņa saturu uzvāra.
- Katliņa saturam pievieno miltus un, turpinot karsēt, kādu minūti aktīvi mīklu ar karoti maisa, atdzesē 15 min, tad pa vienai iemaisa olas.
- Katliņā uzkarsē eļļu (kā zināt, kad eļļa ir gatava? Tajā iemet mazu mīklas piciņu un, ja tā paceļas uz augšu un sāk tā aktīvi gatavoties, viss notiek).
- Caur konditorejas maisiņu karstā eļļā iespiež 6 cm garas desiņas. Katram mājās būs kāda cita izmēra konditorejas uzgaļi, taču desiņas izspiestas caur 1cm uzgali gatavosies 5 - 6 min. Ja uzgalis būs mazāks, gatavošana notiks ašāk.
- Churros novieto uz papīra dvieļiem, tad apviļā cukura un kanēļa maisījumā.
- Pagatavo šokolādes mērci-katliņā līdz "gandrīz vārās" stadijai uzkarsē saldo krējumu, ar to pārlej sakapātu šokolādi pēc minūtes visu samaisa, līdz izveidojusies viendabīga masa.
- Churros pasniedz ar siltu šokolādes mērci un laimīgi noelšas.
Našķoties padoms:
Lai pieregulētu eļļas karstumu, ieteiktu sākt ar 1 churros, to pagatavot, pagaršot, saprast, vai viducis ir gatavs ap to laiku, kad ārpuse ir apbrūnējusi, ja iekšpusē vēl jēls, tad karstums jāsamazina.