BIEZPIENA UN CEPUMU KŪKA: Ievas Virtuve
Tev vajadzēs:
- 1 paciņu cepumus “Selga”
- 400g biezpiena
- 400g skābā krējuma
- 100g iebiezinātā piena ar cukuru
- 10g želatīna
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 1 kārbu ananasu šķēlītes sulā
- Avenes un piparmētru lapiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
- Želatīnu pārlej ar 70 ml ananasu sulas, noliek uzbriest.
- Biezpienu sablendē ar krējumu, iebiezināto pienu, lai pazūd biezpiena graudainums, iemaisa vaniļas cukuru.
- Viegli ieeļļotas 18 cm veidnes dibenu un malas izklāj ar ananasu pusītēm (konservēto ananasu vietā var ņemt aprikožu, persiku u. c. konservus).
- Brīvo vidiņu var aizpildīt ar aprikožu pusītēm.
- 10–11 cepumus salauž palielos gabalos.
- Izmērcēto želatīnu sildot izšķīdina un iemaisa biezpiena masā.
- Negaidot, kad masa sastings, iecilā salauztos cepumus un tūlīt liek veidnē, raugoties, lai tiek aizpildītas visas spraugas.
- Salauž arī pārpalikušos cepumus un piespiežot ar tiem pārklāj balto masu.
- Veidni uz dažām stundām vai uz nakti liek aukstumā un sastindzina, tad ar nazi apvelk gar apmali un, nedaudz pakratot, izgāž kūku uz pamatnes.
- Grezno ar avenēm un piparmētru lapiņām.