BIEZPIENA UN CEPUMU KŪKA: Ievas Virtuve


Tev vajadzēs:

  • 1 paciņu cepumus “Selga”
  • 400g biezpiena
  • 400g skābā krējuma
  • 100g iebiezinātā piena ar cukuru
  • 10g želatīna
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 kārbu ananasu šķēlītes sulā
  • Avenes un piparmētru lapiņas dekorēšanai

 

Pagatavošana:

  1. Želatīnu pārlej ar 70 ml ananasu sulas, noliek uzbriest.
  2. Biezpienu sablendē ar krējumu, iebiezināto pienu, lai pazūd biezpiena graudainums, iemaisa vaniļas cukuru.
  3. Viegli ieeļļotas 18 cm veidnes dibenu un malas izklāj ar ananasu pusītēm (konservēto ananasu vietā var ņemt aprikožu, persiku u. c. konservus).
  4. Brīvo vidiņu var aizpildīt ar aprikožu pusītēm.
  5. 10–11 cepumus salauž palielos gabalos.
  6. Izmērcēto želatīnu sildot izšķīdina un iemaisa biezpiena masā.
  7. Negaidot, kad masa sastings, iecilā salauztos cepumus un tūlīt liek veidnē, raugoties, lai tiek aizpildītas visas spraugas.
  8. Salauž arī pārpalikušos cepumus un piespiežot ar tiem pārklāj balto masu.
  9. Veidni uz dažām stundām vai uz nakti liek aukstumā un sastindzina, tad ar nazi apvelk gar apmali un, nedaudz pakratot, izgāž kūku uz pamatnes.
  10. Grezno ar avenēm un piparmētru lapiņām.

 

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.