BANĀNU UN CEPUMU PUDIŅŠ: Ievas Virtuve

Lai pagatavotu 4 porcijas, Tev vajadzēs: 

  • 10 cepumus “Selga”
  • 200g saldā krējuma
  • 2 banānus
  • 2 ēd.k. apelsīnu vai cita liķiera (vai sulas)
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • Nedaudz sadrupinātu riekstu

 

Krēmam:

  • 50g cukura
  • 25g sviesta
  • 2 ēd.k. miltu
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1 glāze piena
  • 1 tējk. vaniļas cukura

 

Pagatavošana: 

  1. Gatavo olu krēmu. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa miltus, pielej nedaudz piena, lai var sakult viendabīgu masu.
  2. Pārējo pienu katliņā uzvāra, daļu iemaisa olu masā, tad visu lej katliņā un nelielā karstumā, nepārtraukti maisot, karsē neuzvārot, līdz krēms sabiezē.
  3. Kad nedaudz padzisis, iemaisa sviestu. Krēmu atdzesē.
  4. Četrās platās glāzēs pamīšus kārto šķēlītēs sagrieztus banānus un sadrupinātus cepumus, pārlaista liķieri vai saldu sulu, pārklāj ar vārīto olu krēmu, virsū liek saputotu krējumu ar vaniļas cukuru, pārkaisa drupinātus riekstus.

 

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.