BALTĀS ŠOKOLĀDES UN AVEŅU SIERA KŪKA

 

Šī baltās šokolādes un aveņu siera kūka būs Tava šī gada recepte Nr. 1! Recepte tapusi sadarbībā ar uztura speciālisti Aiju Liberi, kas par pamatu receptei izvēlējusies gardos Pauluns produktus.

Kūku raksturo lieliska uzturvērtība, kas bagātināta ar vērtīgām aminoskābēm no daudzveidīgā sēklu un riekstu maisījuma, kā arī piena produktiem!

Paredzēta 32cm (diametrā) pamatnei (16 gabaliņi)

Nepieciešams:

  • Paleo supergranola 350g
  • Dateles 200g
  • Kokosriekstu sviests 100g
  • Avenes 250g
  • Krēmsiers pēc izvēles 1 kg
  • Iebiezinātais piens ar cukuru ½ bundžiņa
  • Vaniļas ekstrakts 2 tējk.
  • Sāls šķipsniņa
  • Baltā šokolāde 100g

Pagatavošana:

  1. Sablenderē paleo supergranolu ar datelēm un kokosriekstu sviestu, līdz izveidojusies vienmērīga, lipīga masa. Ieeļļotā kūku formā visu izlīdzina un kārtīgi piespiež pie kūkas formiņas.
  2. Kamēr gatavo krēmu, pamatnīti liek saldētavā sastingt.
  3. Krēmam saputo krēmsieru ar iebiezināto pienu, vaniļas ekstraktu un ūdens peldē kausētu balto šokolādi.
  4. Izņem formiņu no saldētavas un vienmērīgi izkārto avenes pa kūkas pamatni.
  5. Virsū klāj baltās šokolādes krēmu. Kūkai ļaut atdzist ledusskapī vismaz 5 stundas.
  6. Dekorē ar svaigām avenēm, piparmētrām un supergranolu.

1 šķēles uzturvērtība (kopā 16 gb)

  • 433 kcal
  • 10g olbaltumvielu
  • 25g ogļhidrātu
  • 5g šķiedrvielu
  • 15g cukura
  • 32g tauku

 

Atstāt komentāru

Lūdzam ņemt vērā, komentāri pirms publicēšanas tiek apstiprināti.